Skip to main content

Woonhuis ‘t Sittert

Nieuwbouw aan de rand van Sint Odiliënberg

Het woonhuis in Sint Odiliënberg is ontworpen als een open plan met een schakeling van diverse ruimtes langs twee haaks op elkaar staande assen. De leefruimtes van de woning zijn georiënteerd op de zonnige tuinzijde en bieden weidse uitzichten op het aangrenzende landschap. De grote puien en terrassen zorgen voor een sterke relatie tussen binnen en buiten, de overstekken van het dak zorgen voor een uitgekiende beschaduwing. Aan de straatzijde heeft de woning een meer gesloten beeld en biedt daarmee voldoende privacy voor de slaapvertrekken en badkamer. De entree is gelegen op de plek waar de twee vleugels van de L-vormige woning elkaar ontmoeten.

De woning is op maat ontworpen voor de opdrachtgever en elke ruimte is afgestemd op een specifieke behoefte in ruimte, lichtinval, uitzicht en relatie met andere ruimtes. Dit resulteert in een aantal zichtlijnen tussen de diverse delen van de woning en een interieur dat licht en ruimtelijk aanvoelt. Woonkamer, keuken en hoofdslaapkamer zijn op diagonale wijze met elkaar verbonden.   Op maat gemaakte kastenwanden fungeren als organiserende elementen in de verder open ruimtes.

Het gevelbeeld van de woning kent een bescheiden palet aan kleuren en materialen. De dichte delen van de gevels worden uitgevoerd in metselwerk met een aardse tint, de houten puien zorgen voor een grote mate van transparantie. Grootformaat vloertegels verbinden via de terrassen de binnen- en buitenruimtes. De overstekken van het platte dak zijn afgewerkt met een gecoat stalen profiel en aan onderzijde bekleed met houten latten.


Projectdetails:

Opdrachtgever: Particulier
Programma:  Wonen 
Bruto Vloeroppervlak:  235 m2
Bruto Inhoud:  800 m3
Status:  In uitvoering, oplevering gepland 2023
Fotografie:  Archion

 

BKIJK OOK

Woonhuis Ulestraten

Transformatie woonhuis Weert (1)