Skip to main content

Massiefhouten Woningen Weert

16 zeer duurzame sociale woningen

De woningen zijn niet alleen duurzaam in de zin van gezondheid en comfort voor de bewoners, maar dragen bij aan een duurzame ontwikkeling qua energie- en materiaalgebruik.

In het voormalige sporthalgebied ‘Leuken’ in Weert heeft een bijzonder duurzame inbreiding van 16 sociale huurwoningen plaatsgevonden. De hoofddraagconstructie bestaat uit een geprefabriceerd houten casco van onverlijmd massiefhout, dat aan de binnenzijde van de woningen zichtbaar is. Er is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van duurzame, herbruikbare materialen. De woningen functioneren op jaarbasis als nul-op-de-meter woningen, waardoor ze volledig zelfvoorzienend zijn qua energiegebruik.

De 4 gezinswoningen en 12 levensloopbestendige woningen zijn in 2 stroken van elk 8 woningen gesitueerd. De uitstraling van de woningen is een voortzetting van de gekozen bouwtechniek en onderstreept het duurzame concept. De verticale lariks gevelbekleding geeft het ontwerp een natuurlijke uitstraling en creëert samenhang tussen de 16 woningen.

 


Projectdetails:

Opdrachtgever: Wonen Limburg
Programma:    16 sociale huurwoningen
Bruto Vloeroppervlak: 102-109m2 / woning
Bruto Inhoud: 323-352m3 / woning
Status: Gerealiseerd 2020
Uitvoering: Eigen beheer
Fotografie: John Sondeyker

 

BEKIJK OOK

EnergiePLUS kantoor Geelen Counterflow

Vrijveld Roermond