Deze levensloopbestendige woning richt zich in belangrijke mate op de achtertuin, waar de woonvertrekken en de slaapkamer op de begane grond middels grote puien uitzicht hebben op de buitenruimte met zwembad en poolhouse. Een royale luifel zorgt hier voor beschutting en overdekt het aangrenzende terras. De voorzijde en zijkanten van de woning hebben op de begane grond uit oogpunt van privacy meer gesloten gevelvlakken.
De verdieping daarentegen richt zich juist op het open gebied aan de voorzijde van de woning, terwijl van hieruit tevens een dakterras aan de tuinzijde toegankelijk is . Het volume op de verdieping is zo gesitueerd, dat de woning aan de staatzijde een duidelijk geaccentueerd aanzicht krijgt middels een overstek t.o.v. de begane grond. Op deze wijze ontstaat er een alzijdig interessant stedenbouwkundig volume, dat middels zijn massa-opbouw ingebed is in zijn directe omgeving.
De materialisatie van de woning bestaat uit overwegend bruingrijs genuanceerd metselwerk op de begane grond, in overeenstemming met de gevels van de meeste omliggende woningen. De luifels en de opbouw van de verdieping is grotendeels in witgrijs stucwerk uitgevoerd. Als derde materiaal is een donkergrijze, geprofileerde aluminium beplating toegepast, als puivulling en poortbekleding. De compositie van gevelmaterialen is ingezet om eenheid in de totale sculptuur te bewerkstelligen en begane grond en verdieping met elkaar te verbinden tot één volume.
Het grote platte dak van de onderste bouwlaag is volledig bedekt met mos sedum beplanting, waarmee het uitzicht op dit dak wordt verfraaid. Dit zorgt tevens voor een hoge isolatiewaarde van het dak en het buffert het regenwater bij piekbelastingen. Daarnaast draagt deze vegetatie bij aan de verhoging van de biodiversiteit. Toepassing van warmtepompen en een flink aantal zonnepanelen zorgen voor een volledig geëlektrificeerde installatie en een onafhankelijkheid van fossiele brandstoffen.