EnergiePLUS kantoor Geelen Counterflow

Comfortabel gebouw middels een onverlijmd massiefhouten constructie

Met een BREEAM-score van 99,94% bezit dit gebouw de hoogste duurzaamheidsscore die wereldwijd ooit is toegekend!

Bouwen in hout biedt vele voordelen ten opzichte van traditioneel gebruikte materialen.

Om de diverse werkprocessen goed te faciliteren en een optimale routing mogelijk te maken, zijn de diverse programmaonderdelen op een afgewogen wijze in het gebouw ondergebracht.

Het creëren van een aangename werkomgeving was de voornaamste doelstelling bij het ontwerp voor het nieuwe kantoorgebouw van machinefabrikant Geelen Counterflow, waarbij het onderscheid tussen kantoor- en werkplaatspersoneel wordt geminimaliseerd en contact tussen beiden wordt gestimuleerd. Dit heeft geresulteerd in een transparant en ruimtelijk gebouw met veel aandacht voor onderlinge interactie, optimaal uitzicht, veel daglicht en een aangenaam akoestisch en thermisch comfort.

Het kantoorgebouw is gecertificeerd volgens het duurzaamheidskeurmerk BREEAM en heeft hierbij de hoogste score wereldwijd behaald. Daarnaast heeft het ontwerp een internationale BREEAM-Award in de wacht gesleept, wat de extreme duurzaamheidsprestatie onderstreept.

Het gebouw genereert op jaarbasis meer energie dan dat het gebruikt en is volgens de principes van Cradle to Cradle uit de meest duurzame materialen gebouwd. De onverlijmd massief houten hoofddraagconstructie draagt voor een belangrijk deel bij aan de duurzaamheidsscore en biedt de gebruikers een serene, aangename sfeer.

Het gebouw bestaat voor een groot deel uit industrieel vervaardigde componenten die ter plaatse zijn geassembleerd. Door de installaties buiten de hoofddraagconstructie te voorzien zijn ook deze uiterst flexibel. Rekening houdend met een eventuele toekomstige uitbreiding is gekozen voor een lineaire gebouwstructuur. De gevelzones bestaan overwegend uit kantoorwerkplekken, terwijl de middenzone algemene voorzieningen bevat. Deze structuur is aan de kopse zijde van het gebouw eenvoudig uitbreidbaar.


Projectdetails:

Opdrachtgever: Getec Beheer
Programma:    kantoorwerkplekken (50 medewerkers)
kantine (140 personen) met dakterras
was-/omkleedruimte (90 medewerkers werkplaats)
trainingsruimte (30 klanten)
diverse vergaderruimten en ondersteunende functies
Bruto Vloeroppervlak: 2.645m2
Bruto Inhoud: 9.950m3
Status: Gerealiseerd 2014-2015
Uitvoering: Eigen beheer
Fotografie: Adam Mørk (DK) / John Sondeyker Architectuurfotografie

 

BEKIJK OOK

Massiefhouten woningen Weert

Woonhuis Kollenberg

ARCHION
bouwmeesters & architecten
ECI 13
6041 MA Roermond.

T. 0475 858 729
E. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.